despre mine

Proiectul  “Arta, celule si fotografie” nascut din ganduri dedicate unei cariere, atunci cand…

O mica afacere isi alege singura drumul din incercari de lucruri marunte, aparent banale, care incep sa prinda sens…. ceea ce se credea a fi o activitate intermediara, un hobby, devine activitatea in jurul careia incepe sa se construiasca un business…Iata povestea mea, povestea de a incerca o abordare artistica a celor mai variate elemente din biologia celulara si moleculara plecand de la o cariera in cercetarea stiintifica.

 

     Absolvind la Univ. Al. I. Cuza din Iasi facultatea de Biologie specializarea Biochimie si apoi un master in Protectia plantelor, cu bursa de studiu la Univ. din Torino, Italia, urmat mai tarziu de o bursa pentru doctorat in Biotehnologii moleculare la Facultatea de Medicina Veterinara din Torino si la Institutul Keldur pentru Patologii Experimentale al Universitatii din Reykjavik, Islanda. Revenind in Romania la Bucuresti ca cercetator in biologie celulara la Institutul National de cercetare si dezvoltare pentru stiinte biologice, iar apoi ca lector si cercetator la Univ. Stefan cel Mare din Suceava, conjuncturile si imprejurarile in care traiesti te pot pune uneori in ipostaze care iti cer sa aduci schimbari ale parcursului propriu. Cand te lovesti de ziduri este foarte important sa crezi ca exista perpsectiva inafara lor si ca o situatie data poate fi abordata din alt unghi.  Cea mai grea a fost peroada de constientizare si acceptare a nevoii de schimbare. Pentru constientizarea nevoii de schimbare si mai ales pentru acceptarea schimbarii ce va surveni este nevoie sa opresti “zgomotul”, sa lasi liber gandul si spiritul, sa le asculti pe acestea din urma si sa afli catre ce pasiuni te poarta ele. Rezultatul poate fi cel de a gasi calea pe care vrei sa o urmezi si de a trai visele pentru o viata activa, plina si frumoasa. Plecand de aici am cautat idei pentru un inceput pe calea unui buisness. 

      Considerand ca traim intr-o perioada in care cautam subiecte comune, ceva care sa ne uneasca, se vorbeste mult despre transdisciplinaritate si pe mine personal ma fascineaza realizarea de conexiuni intre domeniul meu de studii si alte domenii cat mai variate… Si, iata, deloc intamplatoare, casatoria cu un arhitect m-a ajutat sa aduc inapoi in prim plan alaturi de biologia celulara si molecuara pasiunea pentru natura, mediu, plante si sa ma uit acum la conexiunile biologiei cu arhitectura, natura si spatiu urban, peisagistica si fotografia fiind deja doua directii pe care le abordez in prezent. Si daca ma gandesc la conexiunea biologiei cu desenul si modelarea moleculara a unor procese si fenomene biologice trebuie sa spun ca la ceva timp de la terminarea doctoratului am urmat studii de master in Tehnici de analiza, modelare si simulare pentru imagistica la Univ. Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, studii pe care nu le-am terminat si nu am vorbit prea mult de ele, intrucat la momentul respectiv viata mi-a adus in balanta altceva, mult mai valoros, primul copil, si era doar un inceput, acum fiind mama a 3 copii minunati, desigur.

     Din placerea si pasiunea personala de a vedea biologia celulara si moleculara ca arta se naste ideea  de a prezenta organizarile celulare si moleculare sub forma unor lucrari de arta. Proiectul “Arta, celule si fotografie” a pornit dintr-o forta interioara si este o manifestare libera si curajoasa a creativitatii devenind un stil de viata ce permite lucrul in atelierul de acasa.